dimarts, 21 de gener del 2014


Al març torna la MARXA NÒRDICA a Calafell.
La Marxa Nòrdica, també coneguda com a “NORDIC WALKING”, és una activitat física aeròbic i per tant cardiosaludable tan simple com beneficiosa per a la salut. Es tracta d’incorporar a l’exercici més antic de la humanitat, el caminar, uns bastons especials semblants als que s’utilitzen per a l’esquí de fons. El seu origen es remunta a Finlàndia al voltant dels anys 30 quan els esquiadors de fons buscaven poder seguir el seu entrenament a l’estiu.
La Marxa Nòrdica  ja és utilitzada per molts esportistes, inclosos els d’elit, com a complement als seus entrenaments i es prescriu des de la sanitat pública com a teràpia. Per a moltes persones és un estil de vida saludable, atès que la seva pràctica és molt senzilla. Implica el 90% dels grups musculars del cos, només equiparable a la natació.
A Calafell, es pot practicar gratuïtament la Marxa Nòrdica amb monitors titulats que et facilitaran els bastons i t’introduiran a la pràctica i la seva tècnica perquè si no camines habitualment ho facis amb nosaltres i si camines et passis a la marxa nòrdica.