dimecres, 16 de maig del 2012

SALIDA GRUPO (B) DOMINGO DIA 13 DE MAYO

Hola nordicos

Aqui teneis las fotos de la salida y un poco de explicacion de los lugares visitados.

FOTO DE GRUPO



El Bolavà.    Les cases d’indians

A Calafell, la presència d'indians cal associar-laamb un procés de concentració de la terra cada vegada més fort que es vaproduint des de les derreries del segle XVIII i fins a finals del XIX. En el darrerterç d'aquest es culmina el procés, gràcies a l'arribada de capitals procedentsde Cuba, especialment els anys 1867-1869..
Antoni López López, marqués deComillas, el qual s'havia enriquit mitjançant el tràfic d'esclaus, va adquirirterres a la part baixa del poble i durant la dècada dels anys setanta va ferconstruir la masia de Cal Bolavà.Aquesta edificació, d'estil sobri, consta de planta baixa, planta noble igolfes, amb cavallerisses, magatzems, cups i altres dependències annexes.Actualment, molt reformada, acull la Casa de Cultura de l'Ajuntament deCalafell.






Vil·la romana del Vilarenc

 El Vilarenc va serobjecte d'una excavació arqueològica parcial el 1883. Aquesta primeraintervenció va permetre descobrir les restes d'un gran edifici d'època romana,que s'estenia per una àrea de més de 1.000 m2, amb una distribució interna moltcomplexa. La seva posterior publicació, amb una descripció de les troballes,l'aixecament d'una planta general i l'intent d'establir la distribuciófuncional i el caràcter de l'edifici, converteixen el Vilarenc, amb moltaprobabilitat, en la primera villa romana excavada amb pretensions científiquesa Catalunya.




Hasta la proxima
Manoli