dijous, 1 de març del 2012

Presentació de la nova temporada de Nordic Walking



Calafell, 1 de març de 2012.- La Regidoria de Promoció Esportiva de l’Ajuntament de Calafell posa en marxa aquest proper cap de setmana la nova temporada de Nordic Walking, una pràctica esportiva que l’ajuntament ofereix gratuïtament a tothom i amb professors titulats.
En aquesta nova temporada, la responsable de gestionar aquesta activitat serà l’empresa Tàndem Wellness, la mateixa que actualment està gestionant el complex esportiu Vilarenc Acqua. La contractació d’aquesta empresa suposa una notable reducció de costos per a l’ajuntament. Si l’any passat aquesta activitat va tenir un cost de 15.000 euros, enguany el cost és de 8.500 euros. L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha valorat molt positivament “aquesta reducció de costos que suposa contractar l’empresa Tandem Wellness, especialment en uns moments en què l’ajuntament té una situació econòmica delicada”. L’alcalde ha destacat, a més, que “aquesta notable reducció econòmica, no comporta en cap cas una reducció en la prestació del servei”, ja que enguany hi haurà 3 monitors, un més que l’any passat, tots amb el títol de la Federació Espanyola de Nordic Walking (FENWA).
El regidor de Promoció Esportiva, Juanjo Iglesias, ha explicat que d’aquesta manera “es podran fer tres nivells de grup, de manera que sempre hi haurà un grup d’iniciació i un de més avançat”. Iglesias també ha anunciat que una de les novetats d’enguany és la posada en marxa del “Nordic Walking Cultural”, un seguit de rutes pel municipi, “que poden servir també per donar a conèixer el nostre patrimoni històric”.
En definitiva, l’objectiu és “consolidar el nordic walking com a segell turístic de Calafell”, ha afegit el regidor. En aquest sentit, cal destacar que durant 2.011 unes 3.900 persones van fer l’activitat de nordic walking a Calafell, i “l’objectiu és que enguany encara s’incrementi més el nombre d’usuaris”, ha dit Juanjo Iglesias.
Finalment, també cal destacar la voluntat de l’ajuntament de col.laborar amb la FENWA, i per això properament signarà un conveni de col.laboració de caràcter formatiu. “Aquesta relació també permetrà que, per primera vegada, el Nordic Walking de Calafell tingui una projecció a tot Espanya”, ha dit Joan Olivella.
Les dates i horaris de la Marxa Nòrdica a Calafell per al 2012 són els següents:
Març, Abril, Maig, Setembre, Octubre i Novembre
Dissabte i diumenge a les 9,00hores
Juny
Dissabte i diumenge a les 8,00 hores
Juliol i Agost
dissabtes a les 8,00hores i a les 19,00 hores
diumenge a les 8,00