dimarts, 3 d’abril del 2012

SORTIDA GRUP C DIA 31/03/2012

MAPA  RUTA
Punts d'interès, Casalot del Viola, Torrent de Montpaó, Pla de Cal Borrel, Ruïnes de Montpaó, i la Talaia de Calafell.
Pel camí que va per la vessant de la Granja passem per aquest punt idíl·lic que els companys Anna i Joan van batejar amb el nom del racó del silenci, és un punt que realment desconnectes d'aquests murmuris llunyà que ens porta la civilització, només el so de la natura, estem en un altre món.

Ens dirigim a Mas Romeu pel Torrent de Monpaó, després de passar la Plana De Cal Borrell trobem les ruïnes de Montpaó on encara podem apreciar les restes d'un poblat medieval del segle XI.
El que si podem veure en major definició són les masies que es van anar afegint amb els anys, la majoria del segle XX , la primera la de Cal Borrell es troba just sota el nucli medieval del llogarret de Montpaó, a la dreta veiem les restes de Cal Panxo just darrere, Cal Marranet, tocant els habitatges de Calafell Parc està Cal Seixanta i sota Cal l'Huguet.

Ara ens endinsem en el Fons del Cego fins a la carena de les Muntanyes del Borrell, on tindrem, a l'est unes precioses vistes del mar Mediterrani i a l'oest les Muntanyes de la Roca Lliscant, la Muntanya del Francisquet i el Castell de la Muga.

De seguida arribarem al gran dipòsit d'aigua, trepitjarem una mica d'asfalt de la part alta de Segur de Calafell, girarem a l'oest uns 25 m. i comencem a baixar al sur fins  una d'aquestes torres elèctriques que tant enlletgeixen les nostres muntanyes, per un seder suau de seguida serem a la Talaia de Calafell on trobarem les ruïnes del que va ser una torre de guaita des de la qual s'establia mitjançant fogueres el contacte visual amb torres similars col·locades al llarg del les muntanyes del litoral per donar avís de les incursions dels pirates precedents del nord de Àfrica.


Baixem, primer trobarem més ruïnes, en aquesta ocasió actuals, que és la casa de Natura, el mirador del Mas Mel, la Muntanya del Comú, Balldemar, creuem el pont de la C-31 i final de trajecte.